Facebook had het al even geleden aangekondigd, maar er zit een donkere modus van Facebook Messenger aan te komen!

Onlangs kreeg Messenger een geheel nieuwe layout. Het design werd speelser en moest heel wat kleuren missen om meer op de apps van Google te gaan gelijken. Niet iedereen is daar even tevreden mee: het oogt mooier maar het is slechter voor je batterij en minder aangenaam als je ‘s nachts je gsm eff checkt.

Veel van de recente smartphones hebben een AMOLED display. Wat wilt zeggen dat ze veel minder energie gebruiken bij donkere apps. Ikzelf heb een OnePlus 6 en alles wat op donker kan staan (Sms’en, bestandsmanager, instellingenmenu…) staat op donker. Het oogt rustiger en bespaart batterij. Ik ben een grote fan van een donkere modus en dus wacht ongeduldig op die van Messenger.

Enkele dagen geleden is er een hack uitgekomen waardoor je in sommige gevallen de donkere modus van Messenger al kan activeren door een specifieke Emoji door te sturen. De 🌙 zou de donkere modus moeten activeren, maar bij Nathan en mij werkte het helaas niet. Maar probeer gerust zelf uit!

  1. Stuur naar een willekeurig persoon (of naar jezelf) de maan emoji: 🌙
  2. Tik op de emoji 1x of 2x
  3. Je krijgt nu een melding dat je de donkere modus hebt gevonden en deze kan uitproberen. Soms kan het helpen om de app opnieuw op te starten.

Laat ons zeker weten mocht het bij jou werken! En hoe je het gedaan hebt. Niet gelukt? Misschien word je al warm van volgende screenshots: