Zoals elke jaar stelt Samsung zijn nieuwe Galaxy voor. De voorstelling van de Samsung Galaxy S10 staat gepland voor later deze maand (20 februari). Maar er is reeds al heel wat informatie naar buiten gekomen. In dit artikel zoomen we even in op het design en de specificaties.

PluspuntenMinpunten
+ Bijna geen schermranden
+ Vingerafdrukscanner onder het scherm
+ Zeer goede camera
– Duur
– Geen standaard Android-ervaring
– Glazen behuizing

Design

Alhoewel Samsung nog nooit het toestel officieel heeft getoond, zijn er wel door fans al wat renders (voorvertoningen) gemaakt. Maar soms lekt er per ongeluk wel een foto van het toestel op internet. D.w.z. dat de S10 er zo wel eens zou kunnen uitzien…

Zoals duidelijk te zien is in de rechterbovenhoek van het scherm, kiest Samsung er voor om niet te werken met een notch (dit is de naam van de inkeping van het scherm voor de camera en andere sensoren in te verwerken, o.a. OnePlus, Huawei en Apple gebruiken dit) maar voor een inkeping. Een bolletje in het scherm waar de front camera zit. Of dit in praktijk lekker is om mee te werken is nog de vraag, maar zo worden smartphones tegenwoordig helemaal scherm. Wat futuristisch oogt.

Specificaties

De specificaties van de Samsung Galaxy S10 Plus zouden er als volgt uitzien:

Schermgrootte: 6.4-inch
Schermresolutie: 1440 x 3040
Achtercamera’s: 12MP, 16MP, 13MP
Frontcamera’s: dual cameras
Chipset: Exynos 9820/Snapdragon 855
RAM: 8GB/12GB
Opslagruimte: 128GB-1TB
Besturingssysteem: Android 9 Pie

Wat is er zo ‘revolutionair’?

Om te beginnen de notch, of net niet. Het gat in de voorkant van het scherm zorgt ervoor dat het scherm nog groter is als anders. Doordat er geen schermranden meer zijn, is er ook geen plaats om de camera te bevestigen. Daarom wordt er naar alternatieven gezocht. Apple deed dit door de notch, ook wel inkeping, in het scherm toe te voegen. Andere fabrikanten volgden. De laatste trend is het toevoegen van een ‘gat’ in het scherm. Je bent er fan van, of net niet. Ik persoonlijk zie liever de notch.

Ook de vingerafdruk in het scherm is iets nieuws voor Samsung. OnePlus gebruikte het al met hun OnePlus 6t en als we die reviews mogen geloven werkt het redelijk snel en goed. Nu afwachten hoe Samsung het doet…

Samsung heeft het al even geleden voorgesteld, maar ze hebben een heel nieuwe laag bovenop Android ontwikkeld. Deze hadden ze al, maar de laag heeft een hele make-over gekregen. Voor nu konden mensen met een Samsung Galaxy S9 al aan de slag met de nieuwe UI. De meningen zijn verdeeld. De nieuwe S10 komt natuurmijk meteen uit met Samsung’s One UI.

Wanneer?

De voorstelling van de nieuwe modellen zou plaatsvinden op 20 februari in San Francisco. De telefoon zou vanaf 8 maart beschikbaar moeten zijn in de winkels.