Op 22 februari hield Samsung een groots event waar het tal van nieuwe toestellen aankondigde. Ondanks dat er al redelijk veel geruchten waren rondgegaan, viel onze mond toch nog open toen ze de Samsung Galaxy Fold presenteerden: een opvouwbare telefoon 😱! Maar ook de Galaxy S10 werd voorgesteld, earbuds en enkele nieuwe watches.

Samsungs Galaxy Fold

https://www.youtube.com/watch?v=7r_UgNcJtzQ

Nathan en ik stonden even versteld toen we deze smartphone te zien kregen. Een opvouwbare telefoon! We wisten wel dat fabrikanten er al langer mee aan het testen waren maar hadden nog nooit een werkend toestel gezien. Onze monden vielen even open van verbazing 🤭.

De Samsung Galaxy Fold is een telefoon die enkele leuke snufjes heeft. Er zitten namelijk 2 schermen op. Zo kan je als hij samen geplooid is (foto 1 hierboven) de telefoon gebruiken op een ietwat klein scherm. En plooi je hem daarna open, dan past hij de app aan naar het grote scherm (zie foto 2 hierboven). Het voorbeeld gegeven is Google Maps.

En dan de prijs… Nou ja… 1980 dollar is voor het moment een beetje te veel om er eentje aan te schaffen vinden wij.

 • Scherm: 7,3” oled
 • Beeldverhouding: 4,2:3
 • Coverscherm: 4,58”
 • Coverbeeldverhouding: 21:9
 • 3 camera’s aan de achterkant
 • 2 camera’s aan de voorkant
 • Batterij: 4380mAh
 • Prijs: 1980 dollar

De Samsung Galaxy Fold is beschikbaar in Europa vanaf 3 mei.


Samsung Galaxy S10

Ook de Samsung Galaxy S10 werd aangekondigd in 3 verschillende varianten: S10e, S10 en S10+.

De S10 en S10+ krijgen drie camera’s en een ultrasone vingerafdrukscanner achter het scherm. De S10e is een goedkoper model met twee camera’s, zonder gebogen schermranden.

Wij kijken het meest op naar de vingerafdruk achter het scherm. Geen traag ontgrendelen meer omdat je op zoek moet naar de vingerafdrukscanner achteraan het scherm. Gewoon je vinger op het scherm leggen en gaan!

Tweakers heeft en mooi overzicht gemaakt van de verschillen tussen de modellen:

Bron: https://tweakers.net/nieuws/149400/samsung-brengt-galaxy-s10-s10+-en-s10e-op-8-maart-uit.html

Samsung Galaxy Buds

Ook nieuw in de Galaxy-lijn zijn de earbuds. Deze draadloze oortjes kunnen tot 6 uur lang muziek afspelen volgens het bedrijf. Het is ook mogelijk om Bixby (de digitale assistent van Samsung en exclusief voor Samsung-telefoons) te gebruiken via de ingebouwde microfoon. In de bijgeleverde houder zijn de oortjes in een kwartier voldoende opgeladen om het weer 1,7 uur vol te houden .

Samsung start de verkoop van de Galaxy Buds op 29 maart voor een prijs van 150 euro.

Samsung Galaxy Wearables

Samsung presenteerde ook 3 nieuwe wearables: allemaal gericht op sport.

In de volgorde links naar rechts:

 1. Galaxy Watch Active: 250 euro
 2. Galaxy Fit: 100 euro
 3. Galaxy Fit e: 40 euro