Dit is deel 2 van een vierdelige serie. Onderaan vind je een overzicht.

Rail Nation heeft momenteel 3 verschillende scenario’s. Er is wel al bekend gemaakt dat er een 4de scenario in ontwikkeling is. Dat zou speelbaar moeten zijn tegen het einde van 2019. Nog even afwachten dus šŸ˜‰.

Overzicht

Jump snel naar een scenario:


Classic

De classic versie was de eerste van de reeks. De map van de classic versie is uitgevonden en niet gebaseerd om een geografische locatie. Ook de namen van de steden zijn onbestaande, alhoewel ze heel hard lijken op enkele grote Nederlandse steden. Zo heb je bijvoorbeeld Den Zaag <=> Den Haag en Vlotterdam <=> Rotterdam.

Doordat dit de eerste map was waarop Rail Nation speelbaar was, is het veelal de favoriet van de spelers. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar Steam over Europe.


USA

De USA versie doet zoals de naam al vermoeden ode aan de Verenigde Staten. De map waarop je speelt is met staten van de VS. De map heeft een visueel mooier design dan de classic versie.

De USA versie onderscheidt zich van de classic versie door het gevecht tussen Oost en West en er zijn ook geen passagierstransporten.
Helaas is er op het moment van schrijven geen officiƫle Nederlandse server meer met dit scenario. Wens je dit scenario te spelen, dan zal je moeten deelnemen aan een internationale server.


Steam over Europe

Steam over Europe is dan weer een versie waar je speelt op een map van Europa. Elk land heeft minstens 1 stad die de hoofdstad is van dat land inclusief een grenspaal. De grenspaal is een belangrijk monument uit dat lang. Voor BelgiĆ« is de stad Brussel met het Atomium opgenomen. Op deze versie zijn de grenspalen en de regio’s een extra uitdaging. Persoonlijk vind ik deze versie het leukste spelen door de bijkomende strategieĆ«n van de grenspalen.

Het level van de stad en grenspaal hangt namelijk samen. Een grenspaal kan niet groeien als het level van de stad te laag is en een stad kan niet levelen als het level dan de grenspaal te laag is.

Wanneer een grenspaal net geleveld is, krijg je massa’s geld voor het afleveren van goederen. Daarom is het belangrijk om dat geld te verdienen om je station uit te breiden en nieuwe treinen te kopen. Een leuke uitdaging!


Omdat dit anders een enorm lang artikel wordt, heb ik besloten om het in 4 delen uit te brengen. Hieronder een overzicht:

  1. Inleiding: Rail Nation, het spel dat me al 4 jaar bezig houdt
  2. De start: Rail Nation, de verschillende scenario’s
  3. Tis begonnen: Rail Nation, op naar de overwinning!
  4. Eindspel: Rail Nation, het eindspel
  5. Overzicht: Rail Nation, belangrijkste spelfuncties en -elementen